(18-21.03.2011)

(Nüfus: 7.606.000)

Başkent Lima, 1535’de ispanyol Francisco Pizarro tarafından bulunmuş. Lima’nın kurulacağı yer, her yıl kutlanan 06 Ocak Krallar Şenliği sırasında belirlendiğinden, zamanında ‘Kralların Şehri’ diye adlandırılırmış.

Sahilleri, en ilgi çekici yeri olsa gerek. Önemli tarihi kalıntıları da var. Etrafı kumdan dağlarla kaplı enteresan bir şehir Lima. Çok güzellikleri de var, toz altındaları da.. Merkezi çok kalabalık ve kaotik. Ama sokak yemekleri çok güzel. Alışveriş merkezi kirliliği burda da var. Ancak insanlarına yine laf yok, çok şeker.. Herşeye olduğu gibi- nereden bakarsanız..

Müzeleri de bir o kadar güzel olsa gerek .. diyorum çünkü vardığımızda dışardan öyyyle güzel gözüküyordu ki heyecanlanıp, mutluluk pozları yaptım ammma kapalıymış. ‘Sad Sam’. ..

Sevgili arkadaşım Jenny saolsun, Peru’yu ve beni ziyarete gelirken, yanında topuklu ayakkabılarımı ve Serenush’umun yolladığı, bana altından değerli gelen kıyafet hediyelerleri getirdiğinden, Lima’da az biraz backpacker kılığımdan çıkabildim 🙂

p.s. Lütfen Inka kalıntılarının karşısındaki restorana, sadece Suspiro el Alemenya denemek için bile olsa, mümkün olduğunca şık 🙂 kıyafetlerinizle bi gidin de, damağınızı cennete uğratın..

O gece de şansımıza, arka bir masada büyük bir kutlama vardı. Böylece ellerinde beyaz bir mendille yaptıkları geleneksel danslarını izleme fırsatını edinebildik, yuppiiee ben yine çok mutlu 🙂

Bu arada siz de gördüklerimi görüyor musunuz? Ayaklar baş mı olmuş :p

1950’lerde tv çıktıktan sonra, özellikle Lima etrafına yoğun göç yaşanmış. Heralde bu yüzdendir ki fakirlik ve işsizlik oranı da hayli yüksek ve yine bazı şeyler için uyarılıyoruz: Sahillerde hırsızlık + taksiler için – üzerine reklam almış taksi, güvenli anlamına geliyor. Buna dikkat ettikten sonra, korkmanıza da gerek kalmıyor.

Görülesiler:

Plazalar:

Plaza de Armas, Archbishop’s Palace, Pelacio de Gobierno, Plaza San Martin

Müzeler:

Museo de la Nacion, Museo Larco, Museo de Arte de Lima, Museo Nacional de la Cultura Peruana, Museo de la Inquisicion

Miraflores

Barranco

Penas (daha önce bahsettiğim, folklör gösterilerini izleyebileceğiniz yerler)

Lima’da klasik aktivitelerin yanısıra, paragliding yapabilir, yüzebilir, sörf yapabilirsiniz..

bisikletle Pachamamac’a gidebilirsiniz…