Darwin’den daha kucuk olmasina ragmen, bence daha cok yapacak sey ve gorecek yer var burda.

Streets of Cairns:

Night Market:

Elbette burdaki Night Market’in, Hindistan ve Tayland’dakilerle alakasi bile olmasa da, bir yilanin bir fareyi gozumuzun onunde yemesi ve Jess’in uzerinde gezmesi gecemizi unutulmaz kilmayi becerdi.

Ayrica marketin onunde bir de Aboriginal galerisi gezme firsatimiz oldu. En sevdigim enstruman olan didjeridunun da en buyugunu gordum burda.

Our Accomodation:

Caravella adli dorm’da kaldik. Gecesine 18 dolar vererek biraz daha tasarruf edebildik ama burasi bildiginiz liseli genclerin yatakhanesi. En buyugun ben olmasindan endise ederken neyseki altimda kalan adam 50 kusur yaslarindaydi. Ve o yasta backpack yapmasina asik oldum diyebilirim. Isvec’liymis ve her sene bazen karisi ve cocuguyla bazen de yalniz backpacker modunda seyahat edermis. Aksamlari resepsiyonda ogretmen / rahibe kilikli 70li yaslarinda bir kadin var ki o da catlak otesi birine benziyor. 23.00’den sonra dorm’da disarda kalan herkesi kovdugundan kil olunabiliyor ama sohbet edince aslinda ne kadar da deli ve yasam dolu oldugunu gorebiliyorsun. Skydiving, bungee jumping.. ne isterseniz yapmis.

‘The Korean Single Night Celebration’

Kore’de her 14 Nisan bekarlar bekarliklarini kutlarmis. Tanistigimiz Guney Kore’li kiz sayesinde hem o gunu kutlama hem de Kore yemegi deneme firsatini edinmis olduk. Gunun geleneksel yemegi olan siyah fasulyeli ve domuzlu bir yemek pisirdi bize. Cok lezzetliydi amma gunun anlam ve onemi daha da bi lezzetliydi bence 🙂

Sightseeing:

2 modern art galerisi gezdim lalala 🙂

1. Centre of Contemprary Arts

Burda en cok hosuma giden donation box’lariydi. Tim Burton’in eseri gibi durmuyor mu?

2.Art Gallery

3 katli bir galeri olan bu modern sanat galerisinin ilk katinda Avusturalya’nin en onemli fotograf sanatcilarindan Max Dupain’in fotograf sergisi vardi.

Orta katinda ise video artlar vardi. Sizi sikmamak icin derine inmeyecegim ama cok guzeldi. Merakli olanlarla ayrica notlarimi paylasabilirim (vanessataragano@gmail.com)

En ust katinda ise Glen O’Malley’nin Pet Show adli sergisi vardi. Turlu turlu evcil hayvanlarla sahiplerinin resimlerini cekmis ve aralarindaki gercekci anlara deyinmis. Aslinda hic de mutlu kareler degildi bunlar. En mutlusu gozuken bu rengarenk kafesteki kus bile sonucta hapsolmustu.