18.12.2010

Internetteki sayfalarına göre, gece saat 03.00’te, Chetumal’dan, Belize City’e giden bir otobüs olmalıydı. Bu yüzden içim rahat Tulum’dan saat 22.00’de Chetumal’a gitmek üzere otobüse bindim (150p). Ancak 02.00’de vardığımda, olmadığını öğrenmek pek hoş olmadı tabi. Ben de terminalda kıvrılıp uyumaya başladım çünkü ilk otobüsün 07.00’de olduğu söylendi. Ancak 04.15’de kötü bir rüya ile uyandığımda, Aşa adındaki rasta, nereye gideceğimi sordu. Belize’liymiş ve saat  05.00’de bir otobüs olduğunu söyledi (12belize dolars). Meğersem başka yerden kalkan otobüsler de varmış ama tabiki ADO’nun bu bilgiyi bana vermesi işine gelmemişti. Aşa sayesinde Caye Caulker’a varana kadar hep bir yerliymiş gibi gittim.

Her ne kadar birinden inip, birine binsek de çok keyifliydi. Orange Walk, Lamanai gibi kasabalardan, cashew, tamarind şaraplarının satıldığı çiftliklerden geçtik. Yummy.

Meksika’dan çıkarken legal olmadığı halde 20usd aldılar ve karşılışında sorduğum halde elbetteki bir doküman bile veremediler.