Kerala, Hindistan’ın en okur yazar eyaleti. En az insan ama en fazla kadın burada yaşıyor, en geç burda ölüyorlar, en az cinayet de burda.

Munnar 3 nehir demekmis – Madhurapuzha, Nallathanni ve Kundaly nehirleri..

Sonu gorunmeyen cay tarlalari, cm’den metrelerce uzanan envai cesit agaclari, aralarindan akan selaleleri, gunesin uzerlerine serpistirdigi pariltilar.. buyulu enerjisi.. asik ediyor insana kendini. Yapraklarin ustune atlamak, ciceklerin arasinda kaybolmak, agaclara sarilmak istiyorummm.

Erkekler arap kadri donuna benzer birsey giyiyor. Diz ustu bir bez baglama sekli. Bence daha enteresani, ustlerine giydikleri, bildigimiz gomlek! Ingiliz somurgeliginden kalma bir modaymis bu.

Kadinlar ise yine geleneksel kiyafetleriyleler ve kafalarinin uzerinde, kocaman bir tepsiyle ekmek paralarini tasiyorlar..Her ne satiyorlarsa..

Sapka yerine semsiye kullaniliyor. Cogunda nedense siyah semsiye var, ama kimisi de bari renkli.

Anlasilan cukulatasi da meshur buranin. Her yerde homemade chocolate var ve tadi hic de fena degil.

Yol kenarlarinda mezarlar goruyoruz. Belli bir duzeni de yok anlasilan.

—————————————

venividivici

Flower Garden

Hayatimda hic bu kadar cicek cesidini bir yerde birlikte gormemistim. Cok mutlu olsalar gerek.

Ustelik gezmesi de 3 kurus. (1 kurus giris, 2 kurus da kamera cekmek istersen). Yerliye de turiste de bu bedel ayni.

——————————————————————-

Eravikulam National Park: 

Guya dunyanin en iyisi olmaya aday olan bu parkin yolda buraya gelirken gordugumuz ormanlardan pek bir farki yok aslinda. Yerlilere 15inr olan bu park, turistlere 220inr. (Turist bir arkadasimi Galata kulesine goturdugumde, bize 10TL, onlara 20TL diye utandigimdan, 15TL deyip caktirmadan ortak odemistim. Sanirsam hic de gerek yokmus.) Bize tek yarari, sira beklemememiz oldu. Otobusle daracik bir yoldan 5km ciktiktan sonra 1km’yi de yuruyerek yaptik. Ve ayni sistemle de geri donduk. Yerlilerin ilgisi enteresandi. Herkes iltifat ediyor, fotograf cekmek istiyor. Biz de aynen onlarin 🙂

——————————————————————-

Kundala

Ormanin icinde, gol kenarinda guzel bir piknik alani, koprunun altindan akan kocaman bir selalesi de cabasi. Kanoyla gezip bir bollywood filmi bile cekebilirsin ama biz bir kac fotograf cekip ayriliyoruz buradan.

—————————————————————–

Hydel Park

Orta capli bir park alani burasi. Yine bir suru cesit cicek ve yesillik. Boyle guzellikler, sadece ‘1 adet daha’ olmus durumda burada.

——————————————————

Bu yuzden de Mattupetty parkini es geciyoruz. Golun resmini cekip ayriliyoruz ama Echo point’de bagirmamak icimde kaldi ne yalan..