Kurumlarca tastiklenmiş ‘dünyanın en tehlikeli yolu’nu, turistik bir atraksiyona çevirenleri,                         tebrik ediyorum hihi çok eğlenceliii…

İlk önce, bisikletleri sırtlanmış bir minibüsle, 4700m. yüksekliğindeki La Cumbre’ye çıkartılıyorsun.

La Cumbre soğuk, engin, derin.. belli ki fırtına öncesi sessizliğini giymiş üzerine.. Sen de verdikleri rüzgarlık ve pantalonu, kıyafetlerinin üzerine geçirip, kaskı, dizlik ve kollukları takıp, tam takır Bisikletine biniyor, başlıyorsun aşağı doğru pedala..

Burayı biliyorsundur.. heyecan rüzgarı.. adrenaline russshhhhhhhhhhhhhhh

üstelik sadece adrenalin değil, manzara de kesiyor nefesini..

Hedefin, arada verilen duraklarla, 5-6 saat sürmesi planlanan,

64km.nin sonundaki Coroico kasabası (1200m.)

Yol hep dar (3m civarı), ama başta asfalt başlıyor.. Korkuna pedal basıyorsun..

Grup, doğal bir şekilde 2’ye ayrılıyor – baştaki adrenalingiller ve güvensever takipçiler… Ara ara, fotoğraf kareleri ve dinlenme gerekçeleriyle buluşuluyor da..

Sonra asfalt devri bitiyor Ve taş, kaya, toprak devri başlıyor. Zaten bu yüzden daha pahalı olan, hem ön, hem arka süspansiyonlu bisikletler öneriliyor.

Hava gittikçe ısınıyor, kat kat soyunmaya başlıyorsun.

Bitkiler, çiçekler, böcekler de değişiyor bu değişime.

Yol gittikçe daralıyor, zorlaşıyor.. anca Varış anında nefesini bırakıyorsun..

Senede 200-300’ü bulan ölüm oranlarını da, varış anında ‘i survived the worlds most dangerous road’ tshirt’ünün eşliğinde alıyorsun tabi.

Yol’un başında adrenalingillere yakın olan ben, malesef değişen devirde, ön tekerimin, bi taşın üzerinde zıplamayı seçmesiyle, farklı bir manzara üzerinden, yeri boyladım.

Genel olarak içeriden gittikçe, üstelik de düşmüş bir insan olarak, fazla bir tehlike görmedim açıkçası. Manyaksan ayrı.. Ama gel gör ki düşüşüm sonrası spreylenmem ardından, beni arkadan takip eden arabaya da oturttulargrr. Bu duruma hiç fazla dayanamayan ben, neyseki ısrarlarım sonrası yola bisikletle devam edebildim, 🙂

tur operatoru seçimine ve hava koşullarına dikkat

yavaş gidin ki yolun, güzelliğin keyfini çıkarın

safe and good ones..