(22.03.2011)

(nüfus 200)


Aslında Huacachina’nın benim için özel bir yeri var! Burası da, iş yerimde, klasik, işten beynime kadar boğulmuş bir vaziyetimdeyken, gelen powerpoint manzara sunumlarının birinde gördüğüm bir fotoğraf karesiydi benim için.. Ve hatırlıyorum ardından düşünmüştüm – ‘acaba bir gün yapabilecek miyim.. hayalimi gerçekleştirip, burayı da kendi gözlerimle görebilecek miyim..’ diye.. O an, bu an gibi aklımda 🙂

Şükür ötesindeyim. Lütfenlütfenlütfen siz de elinizde olan hayallerinizi gerçekleştirin, müthiş bir duygu!

Huacachina, isim şekerliğinin ve bende sürekli söyleme isteği uyandırmasının yanı sıra, yapısı gereği de çok enteresan. Çölün ortasında bir vadide kendisi. Dolayısıyla etrafindaki dağlar da kumdan oluşuyor. Ortasında, seraplara meydan okuyacak bir göl ve palmiye ağaçları da var. Büyülü bir masalın içindeymişin gibi hissettiren güzelliklerden biri daha Huacachina..

Amerika’nın vahası diye geçiyor – Oasis of America – Huacachina

Efsaneye göre, yerli bir prenses zamanında küçük bir su birikintisinde banyosunu olurken, bir avcı tarafından görülmüş. Prenses kaçarken, havuz, bir göle dönüşmüş. Üzerindeki kapandığı örtü de kumulları yapanmış. Şimdi ise bir deniz kızı olarak, bu gölün derinliklerinde yaşıyormuş.

Şehrin saçma mal sahipleri, bedava su sağlayabilmek için, göle kuyu inşa edip, suyun azalmasına sebep oluyorlarmış. Şehir de, bu durumu engellemenin yolunu, göle su eklemede bulmuş!..

En güzel ve oley ki farklı aktivitesi ise dUnE-BuGgİe 🙂

45 solese, küçük, büyük tepelerle dolu bir çölün ortasında!, kemerle dört bir yanından bağlı olduğun, her tarafı açık, koca bir oyuncağa benzeyen araçla, gerçekten rollercoaster yapıyorsun!

Sonra, alışmak için, ilk, tepeciklerin üzerinden sana verdikleri board’la, snow board duruşunda veya karpuzlama kayıyorsun.

Ardından daha büyüklerine götürülüyor, paralelinde adrenalin, güzel boyutlara geliyor 🙂

Ve sonra yine rollercoaster’ına binip, çığlıklar eşliğinde, müthiş bir mirador’a varıyorsun!

Ayrıca isteğe göre, saatine 3 soles vererek, bir sandboard kiralayıp kayabiliyorsun da..

Önerildiği üzere, güneş batış saatini tercih ediyoruz ve çok eğleniyoruuuuzzzzzzzzz!!!

Crop lines’i yapanlardan biri de bu olabilir mi sizce?

sand buggie (6)sand buggie (5)