(07-12.03.2011)

(nüfus: 14.700)

Öyle büyük ki etrafındaki dağlar

karşısında saygıyla eğiliyor, daha derin nefes alıyorsun

almak istiyorsun

ömrünün uzadığını, aldığın o nefesle hissediyorsun çünkü

Doğa o kadar zengin, o kadar çeşit ağaç dolu ki, aralarından sadece şelaleler sızıyor ve sıcak su kaynakları…

Turistik olsa da insanlar ve ‘küçük’ havası neyseki bozulmamış

Trekking, rafting, climbing, mountain biking, bungee jumping, atv, at gezisi gibi bir sürü aktiviteye de olanak sağlıyor Banos.

Şeker kamışı burda da çok meşhur ve onlardan şekerlemeler yapıyorlar. Ben de yaptım, çok eğlenceliydiiii..

Bu arada, Kate sayesinde burdaki o kocaman dağların en yükseğine çıktık. Hikaye şöyle: Bir gün Kath ile yürüyüşe çıkalım dedik ama bir güzel kaybolup 2 saat kaybettikten sonra ben blog bahanesi ile couchsurfer evimize dönmeye karar verdim, Kath ise insiyatifini bozmayıp tırmanmaya..

Ve sonunda müthiş zevkli bir gün geçirdi güzellik. Nico adında bir köylü ile tanışıp, inekleri beraber aşağı sürmüşler. Sonra da Nico, O’nu, evin önüne kadar motorsikletiyle bırakmış. Kath benim de çok seveceğimi tahmin ederek, ertesi gün için köylüden söz almış. Bi de bana hediye buket yapmiş 🙂

Bu arada köylü dediğimize bakmayın, Nico aynı zamanda okulda profesör! Ve bir dağ evi var Ve orada atları, inekleri var.

Okul sonrası orada takılıyor. Bırakın eşyalarını, bir duvarı bile yok. Bütün arazi onun, ama onun seçimi, arazisinin başında, dağın tepesinde duvarsız yaşamak.. Neyse, Kath beni inek sağma hayali ile kandırdı anlayacağınız..

Sonuçta inek sağamadık ama muhteşem bir gün geçirdik.

Kath’i çok özlicemmmm :(((((( lütfen söyleyin gitmesinnn :///

Couchsurfing yaptığımız Juan’ın evinde olduğum her saniyeyi manzaranın güzelliği yüzünden hep balkonda geçirdim diyebilirim – soğuk, rüzgar dinlemeden, genelde de hamakın üstünde..

Juan, bu arada müthiş bir insan.. Kocaman bir evi , hep açık, hep bir sürü insan, hep gülücükle, hep neşeyle karşılıyor.. Bir gece bir odada 4 kişilik aile bile kaldı, çok tatlıydı.. Yer çamurlanmış, görüyo, ‘tıtıtı’ yapıp gülerek süpürgeyi alıp siliyo ya yok böyle bi karakter 🙂 Hippilerin ülkemizde kimiler tarafından yanlış algılanması ne kötü, hatta içler acısı.. önyargılar..tıtıtı 🙂 Ömür boyu artan mutluluklar dilerim kendisine de.. ve tekrar teşekkürler..

Görülesiler:

Etrafına bir bak zaten 🙂

+

Thermal banyolar (2 tane var, şehir dışındaki daha az kalabalık ve daha güzel olabiliyor)

Pailon del Diablo

Parque Nacional Sangay

Burdan Cotopaxi’ye veya Chimborazo volkanlarına da tur alabilirsiniz

Bir de benim gibi bir dans dersinin içine atlayabilirsiniz 🙂