80 cent – 1 saat –  bu Yol’un manzarası mükemmel ötesi ve yüksek adrenalinli

Bu arada hep böyle ‘güzel / mükemmel’ diyorum ama manzara bakımına dediğimin farkındasınız di mi? Tabi daha önce hiç chicken bus’lar dışında, yol’culuk yaptığım güya otobüslerin / halk minibüslerinin ve hatta bence başka bir cins olan, sonunda insan ve eşya puzzle’ı halini aldığımız araçların ruh halinden hiç bahsetmedim dimi.. Yuh bana.. neyse başlıyorum:

Tabi ki rahatlık bulabileceğiniz en nadir nimmet! Oturmak da bir o kadar lüks sayılabilir. Çantalarınız hoptadanak servisin üstüne atılıyor veya şanslıysanız bagaja.. Siz de mecburen eğilerek, bükülerek, aynı zamanda el çantanızı da bir şekil sıkıştırmaya çalışarak, genelde insanları da ezmek durumunda kalarak, ezik büzük servise binişiyorsunuz. Serviste otursanız bile zor sığışıyorsunuz. Ayakta kalmayı bırakın, bazen nefesinize yer kalmayacak kadar doluşturulduktan sonra, hareket anı, fren anı derken, zaten haddinden fazla yakın olduğunuz insanlarla, artık iyice aile kıvamına geliyorsunuz. Bir de ne enteresandır ki, bu arasız araçları imal edenler, cam yapsalar bile, açacak mekanizmayı yapmayı akıl mı etmemişleeer, niyetleri mi başkaaa, nedir anlayamıyorum kardeşim nefes de mi almayalım? Tek kurtaran arkadan gelen nostaljik müzik oluyor.

peki

O halde bile halinize şükrediyor olmak ise, işin asıl en enteresanı bence. Yanınızda doğurmak üzere olan genç kız, saatlerdir ayakta çıtı çıkmıyor! Diğer yanınızdaki genç kız, koca çocuğunu saatlerdir kıpırdamadan kucağında taşıyor! Miço ise hala utanmadan gideceğimiz destinasyonu avaz avaz bağırıyor. Onun da lisani ne yalan bizim pazar satıcılarına benziyor. (Acaba satıcılık, şımarıklık vs sesleri her lisanda aynı şekle mi giriyor?)

Bu tabi anlattığım en karamsar sahnemdi. Çoktandır alışığım, çoğu yerli gibi ben de görmüyorum insanlık dışı yol’culuk yaptığımızı.. Tek tavsiyem şudur ki (sadece yolculuk için) her zaman en kötüsüne hazırlarsanız kendinizi, kimbilir bazen inanılmaz lükste sanarsınız kendinizi! Hayat için ise düşüncem, neredeyse tam zıt, o da ayrı!