Çeşitli inanışlar sonucu, isminin  ‘balık, çiçek ve kelebek bolluğu’ anlamına geldiğine kanaat getirilmiş.

16.yy’da İspanyolların eline geçmiş, 1821’de kurtulmuş ve Kolombiya’nın bir parçası olmuş. 3 Kasım 1903’te ise Kolombiya’dan bağımsızlığını kazanmış.

Tüm ülkede bugün sadece 3,4 milyon insan yaşıyor.

Panama Kanalı burda önemli bir nokta oynuyor tabi :p 1904’te Amerikan askerleri tarafından yapılmış ve yapımı 10 yıl sürmüş. 1977’de tam olarak Panama’nın olmuş kanal. 5 milyar dolara 2006’da genişletilme kararı alınmış ve tahmini 2014’te yapımı sona erecekmiş.

%70 mestizo (kabilelerle beyazların karışımı), %14’ü miks (Afrika ile yerlilerin karışımı), %10’u genelde beyaz ispanyollar ve %6’sı yerli kabileler

Embera ve Wounaan kabileleri doğuda, Ngöbe-Bugle kabileleri Darien’de, Chiriqui’de, Veraguas’da ve Bocas del Toro’da, Teribe kabilesi Bocas del Toro’da ve Bribri kabilesi ise Talamanca’da yaşıyor.

%85 katolik + %15 protestan

Fakirlik %28,6 oranında

Aralık ortasından Nisan ortasına hava güzel, geri kalan zamanlar yağışlı

Salsa başta olmak üzere, Latin ve Amerikan jazz’ı, reggae, reggaeton ve Latin, İngiliz ve Amerikan rock’n’roll’u dinliyorlar.

Doğaları da çok zengin – 480 adet nehirleri ve kıyılarında 1.518 adet adaları var.

2 kıta arasında olduklarından, her 2 kıtadaki hayvanları görmek mümkün.

Geçmişindeki karışımlar, kültürlerine de yansımış. Mesela tamborito dansı, ispanyol kültürü ile yerlilerin kaynaşması ile oluşmuş.

Afro-Panamalıların, devlet kurulurken ki etkileri çok kuvvetliymiş. Zamanında nüfusun %50’sini oluşturdukları söyleniyor. Yarısı, muz, kahve ve pirinç yapımı için getirtilmiş, ve Darien’e yerleştirilmiş. Diğer bir yarısı ise, Panama Kanalı için getirttirilmiş..

Görülesiler

Bocas del Toro *

Boquete *

Panama City *

Panama Canal *

San Blas *

Isla Grande