(24-26.01.2011)

sunset @the beach 3

Huzurlu ve çok turistik olmayan bir sahil şehri beklerken, turistlerle dolu eğlence parkına dönüşmüş olan Manuel Antonio bizi biraz şaşırttı açıkçası. Meğersem seneler ve güzelliği onu bu hale getirmiş. Hatta uzun zamandır bu kadar batılının arasında olmadığımızdan olsa gerek, biraz garipsedik de.. ama yine de milli parkı ve yolda yürürken tesadüfen gördüğümüz hayvanlar sayesinde bu kadar turiste rağmen beni bile etkiledi burası..

İngilizcesi sloth olan bu koala cinsi şeker ötesi, peruğa benzeyen hayvanın türkçesini bulamadım? Ama onu izlemek çok eğlenceliydi. Koala gibi bu cins de, bütün gününü ağaçlara yapışık geçirir ve ot ve çiçekle beslenirmiş. Ancak akşam vakti, teknolojiye uyum sağlayan sloth, elektrik direklerine yapışmışken kameramıza yakalandı.

Milli parkta yürüyüşümüze ara verdiğimizde Arjantinli arkadaşlarımızın ikram ettiği mate çayı enteresan bir lezzet kattı keyfimize..

Manuel Antonio’da, sörf için dalgalar ideal ancak güneşlenmek için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. Aşırı turistik olmasından gerek, her yere otel diktiklerinden sahilde resmen güneşlenecek yer kalmamış.

Accomodation: backpackers paradise costa linda – 10 usd