Kendim bile gercek olabilecegine inanmakta zorlanmisken, bu guzelligi gercekten nasil tarif edebilecegimi bilmiyorum. Denesem de az kalacagina eminim. O yuzden lutfen git ve kendin yasa! 





gili trawangan (16)








O kadar huzurlu bir yer ki burasi, 3 adadan olusan bu toplulukta polise gerek bile duymuyorlar. Dolayisiyla, her istedigini her an yapabiliyorsun. Yabadabaduuu… Hic sorun yasanmiyor, sadece mutluluk, kahkahalar, sicak sohbetler havada ucusuyor. Nerde kalirsan kal, denize 3sn mesafede oldugundan, artist gibisin. Adada, motorlu hic bir arac yok. Ne araba, ne motorsiklet, hic bir gurultu rahatsiz etmiyor.

gili trawangan (1)

Cepecevre mercan kayalari ile cevrili bu adanin her tarafinda snorkel yapmak essiz bir tecrube.

gili trawangan (14)

Dalmaktan soz etmeme gerek bile yoktur herhalde.. Makyaj yapmis baliklar buraya cok yakismis.

Ada cevresinde bisiklet turu da alabiliyorsun, ama uyarmadi deme, kumda bisiklet kullanmak pek eglenceli olamiyabiliyor.

Kaldigimiz 3 kurusluk bungaloda tualetlerimizin uzeri acikti. Dolayisiyla yildizlara bakarken aldigimiz dus, belki de hayatimizda aldigimiz en guzel dustu.

gili trawangan (3)

gili trawangan (2)

Herkesin biribirini gulerek selamladigi bu cennet parcasinda biz artik kusurabakmazsan eglenmekten yorulduk. Aslinda tek yapman gereken, buraya gelmek. Turkiyede 1 haftada harcadiginla, burda krallar gibi 1 ay yasarsin. Peki bu durumda ben mi kusurabakayim sen mi?.

32 senelik gecmisimde, simdiye kadar gecirdigim en guzel dogumgunum de burdaydi. Zaten mutluluktan ucarak dinledigim canli reggea muzik grubundan biri yanima gelerek ‘madem dogumgunun, buranin geleneklerine uymamiz gerekecek ama lutfen kizma’ dedi. Anlasilan babamla telefonda konusurken, Jenny O’na dogumgunum oldugunu soylemisti. Neye kizmayacagimi bile bilmedigimden, icimden ‘zaten su an kizabilecek kivama gelebilmem icin baya bir ugrasmasi gerektigini’ dusundum. 15dk sonra, bira ile baslayan kafamdan asagi doktukleri sel, ardindan sarap ve geleneksel ickileri vs seklinde uzun bir dusa donustu. Ardindan da beni bir guzel denize firlattilar. Gulmekten yerlere dusen Jenny’mi de yanima yolladiklarinda, ben de kahkahalardan tekrar geri dustum haliyle.

Ha sana pek oyle gelmeyebilir ama 6 ayda sadece bir film seyredebildigimden, Jenny ile deniz manarasi esliginde, kucucuk tuplu televizyonda yemek yerken seyrettigimiz filmler de benim icin IMAX zevkine es degerdi.