Kocaman bir ada ulkesi Avusturalya. Tasi topragi pirlanta. Doga guzellikleri fiskiriyor her yerden! Milyonlarca yildir yasayan yagmur ormanlari, sonsuz cesit agaclar, bitkiler, cicekler.. Birbirinden seker hayvanlar, kangurular, koalalar her yerde, martilar olmus rengarenk papaganlar! az ama oz insanlar! Harikalar diyari Avusturalya! Suyu, yolu, dogasi bedava, hayat standartlari harika!

2 ay boyunca neredeyse surekli yol almama ragmen sadece dogu yakasini gezebilmis oldugum koca adaya asik olmamak, cok beklentide olsan bile mumkun degil bence.

Gerçi, Avusturalya benim icin karavan hayatiyla icice girmis oldugundan, burdan ayrilirken hissettigim huznun ne kadari Avusturalya’ya ait aslinda tam olarak kestiremiyorum. Evimi, henuz teslim etmeden bile bu kadar ozlemisken, bu karavan hayatini mutlaka bir daha yasamayi diliyor, evrene ufluyorum 🙂

Devletin katkisi da yadsinamaz bence. ‘Geçmişte olan olmuş’ demek şimdi bile kolay olmasa da, yigide hakkini vermek lazim. Sistemleri sahane! Tertemiz bir ulke. Bu konuda halk da inanilmaz yardimci ama! Aborijinlere calismasalar bile para veriliyor olmasi, issizligin olmamasi, kendi secimleriyle issiz olan halkina ise ayda 1500 aud vererek, gecimlerini saglamasi, ustune bir de kiralarini odemesi; vatandaslarinin, dunyanin neresinde olurlarsa olsunlar, yardima ihtiyaclari oldugu anda, onlarin sonuna kadar yaninda olmasi… Sularinin icilebiliyor olmasi, yollarinin hayatimda gordugum en rahat ve sistemli yollar olmasi, polislerinin para aklamak yerine her konuda yardimci olmaya calismasi, hele bir de karavan hayati icin kurulan guzellikler, ve daha bir cok sebep.. insana ‘keske Avusturalya’da dogsaydim’ dedirttiriyor. Helal olsun!

Guzelligin karsisinda egiliyor, topraklarina tekrar donmeyi en derinlerimden diliyor, hersey icin sozsuz tesekkur ediyorum.

117 kere opuldun :p