Yolumuz cok guzel! Palmiye agaclari arasinda Goller… cesit cesit rengarenk tarlalar.. Hatta cok duzenli ve ulkenin aksine cok temiz… Hic gormedigim cins bufalolar, inekler..

Hayallerimde genelde trenle yapardim Yol’umu! Gerci o zamanlar, kocaman bir camdan bakardim doga anaya.. Disardan hic ozendiriciligi olmayan, kirik, dokuk, pis camlardan, bu kadar guzel gorunecegini hayal edememisim 🙂

Ama mumkunse trenlerde yukarda yatma! Klima tam tepende, uyku yuzu gormek pek mumkun olmuyor. Guya trenimiz cok iyiymis. 2 haftada bir olan bu tren mesela gecikirse, tum trenler durur, buna yol verilirmis. Ne hayrini gordun dersen, heeec, Sadece sabah, oglen, aksam yemegi verdiler. Gerci onceki tren deneyimimiz ardinindan tam takirdik, megersem gereksizmis. Sadece kirmizi renkte muz denemeye yaradi bu tedbirimiz. Jess’in muzun, renginden ve Hindistan itibarindan dolayi baharatli olduguna dair inanci yuksekti ama normal muzdan cok daha tatli ve buyuk bir boydu kendisi. Kerala’da yetisiyormus sadece. Uzun zamandir gordugumuz ama yemege cekindigimiz ‘vegetable kofta’ (sebze koftesi)yi da boylece kahvaltida denemis olduk. Ustelik baharatliydi ve hic de fena degildi. ‘Sabah kahvaltida baharatli bir sey yiyemem’ dusuncesine/idefixine de boylece ‘byebye’ demis oldum!!!

Baharat demisken.. Az once Israel’li bir cocukla tanistim. 9 ay kalmis Hindistan’da. Sadece meditasyon icin gelmis buraya. Dogurmus kadar olmustur heralde! ‘9 ay fazla gelmedi mi ? bu kadar baharatli nasil yasadin?’ dedim. ‘Sadece son 2 haftasi fazlaydi, artik evime donmek istiyorum. Ama burda baharat metaforu gibi tum olumsuz seylerimle yuzlestim ve bu cok iyi geldi!!’ dedi. Cesitli ashramlara gitmis. ‘Hugging ashram’a da gitmis ve baya begenmis. Kibutz’da yasiyormus. Drum ogretiyormus. Osho’nun Drum Meditation’indan bahsettim.  (Drum’i kalp atislarina benzettigini, dinledigimiz drum’in bpm’i artikca, kalp atislarimizin da hizlanmasindan ve yavasladiginda ise kalp atislarimizin ve nefesimizin de yavaslamasindan dolayi, derinden hissederek ve dans ederek cok hassas anlar yasadigimizi anlattim.) Tam onluk olmaz mi? kimbilir Onun da anlatacak daha ne hikayeleri vardir!